Lateral Flow test, fremtidens «In vitro diagnostic»

NordicDx logo

Lateral flow assay (LFA) er en av de mest populære papirbaserte biosensorene innenfor diagnostikkbransjen, med en lang historie og betydelige teknologiske fremskritt. LFA har blitt utviklet fra papirkromatografi på 1940-tallet og tilpasset ulike diagnostiske formål.

LFA fyller gapet mellom diagnose og behandling ved å tilby fordeler som rask respons, point-of-care testing, tidlig påvisning, lav kostnad og effektiv og sensitiv deteksjon av ulike smittsomme sykdommer samt deteksjon av antistoffer. Papirets egenskaper som et lavkostnadsmateriale med overflod, nedbrytbarhet og muligheten for engangsbruk har gjort det spesielt attraktivt i LFA-teknologien.

I tillegg til tradisjonelle visuelle avlesningsmetoder, har det blitt utforsket og utviklet ulike lesere og deteksjonsverktøy som gir kvantitative resultater. Disse leserne kan brukes til å måle og analysere LFA-resultatene på en mer nøyaktig og objektiv måte. Noen av de tilgjengelige leserne inkluderer fluorescenslesere, fotodiodearraylesere, bærbare spektrofotometre og tilpassede bildebehandlingsenheter. Disse leser teknologiene har muliggjort kvantitativ analyse og har bidratt til å øke nøyaktigheten og påliteligheten til LFA-diagnostikk.

LFA-baserte biosensorer har vist seg å være svært nyttige og har potensial til å være økonomisk vellykkede. Selv om bare 2% av totale helseutgifter brukes på in vitro-diagnostikk, er hele 60% av behandlingsvalgene basert på denne typen diagnostiske data. Derfor er det viktig å fortsette forskningen og utviklingen av LFA for å forbedre påliteligheten og effektiviteten til diagnostiske tester.

Gjennomgangen av LFA og dens utvikling viser at denne teknologien har en betydelig innvirkning på medisinsk diagnose. Ved å fortsette å forbedre og utforske nye bruksområder for LFA, inkludert bruk av kvantitative lesere, kan vi forvente ytterligere fremskritt innen diagnostikkfeltet og bedre helsevesenet generelt.

NordiDx innehar assaya sin revolusjonerende leser som er verdens første universelle løsning for maskinlesing av raske diagnostiske tester, og det eneste globalt godkjente (IVDR) medisinske utstyret for in vitro diagnostikk i klasse 1 for desentralisert diagnostikk.

Assaya iaX er en smart tilkoblet enhet som leser testresultater fra mange forskjellige testprodusenter på sekunder, og lagrer resultatene sikkert i assayaDX. iaX, en IVDR godkjent leser er en nøkkelkomponent i en gruppe produkter som utgjør assayaDX-testplattformen. Ikke nøl med å kontakte oss for utfyllende informasjon om systemet og tilgjengelige tester.

Ta en titt på vedlagt videolink.
https://nordicdx.no/en/product/iax-express/

fr_FRFrench