Long Covid og Vitamin D mangel

COVID-19

Forskning presentert på den 25. europeiske endokrinologi kongressen viser at lavt nivå av vitamin D øker risikoen for langvarige symptomer etter COVID-19. Funnene antyder at det er viktig for personer å få sjekket sine vitamin D-nivåer etter COVID-19. 

Studien inkluderte kun pasienter uten beinrelaterte tilstander som ble innlagt på sykehus for COVID-19, men ikke på intensivavdelingen. De to gruppene, med og uten langvarige symptomer etter COVID-19, ble matchet med hensyn til alder, kjønn, tidligere kroniske sykdommer og alvorlighetsgraden av COVID-19. 

Tidligere studier om rollen til vitamin D i langvarige symptomer etter COVID-19 var ikke-konkluderende, hovedsakelig på grunn av mange forstyrrende faktorer, ifølge forskningsleder og professor Andrea Giustina, som sa følgende om den nye studien: 

«Vår studie ble utført på en svært kontrollert måte, noe som hjelper oss bedre å forstå betydningen av vitamin D-mangel i forbindelse med langvarige symptomer etter COVID-19.  

Resultatene våre tyder sterkt på at det er en sammenheng mellom vitamin D-mangel og langvarige symptomer etter COVID-19.» 

Resultatene av denne studien ble nylig publisert i tidsskriftet Journal of Clinical Endocrinology & Metabolism. 

es_ESSpanish